Vols conéixer el nivell del teu compromís per la Missió Climàtica?

Pots fer-ho de forma molt senzilla: selecciona davall quines accions duus a terme en el teu diaa dia per a fer de València una ciutat sostenible. Obtindràs la teua puntuació i la quantitat deCO₂ que estalvies amb la teua acció.

Vols contribuir encara més? Us ajudem! Trobaràs altres canvis per a introduir en les teues rutines de manera fàcil. Són xicotets gestos per a tu, però grans gestos per a València i per al planeta.

NivelesValencia2

  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
Menge menys carn
La producció d'aliments animals emet molta més quantitat de gasos d'efecte d'hivernacle que uns altres com a fruites, verdures, cereals o llegums. Reduint la nostra ingesta de carn podem reduir fins a 190 kgCO2 a l'any.
Compre set peces menys de roba a l'any
Reduir el nostre consum implica produir menys, gastar menys materials, reduir els residus i reduir les nostres emissions. Comprar roba de manera responsable, tenint en compte les nostres necessitats reals i prioritzant productes de segona mà i mercats ambulants pot reduir 190kgCO2 a l'any.
Consumisc aliments de proximitat i temporada
És important conéixer quines fruites i verdures hi ha en cada temporada i, a més, prioritzar les que siguen cultivades en el nostre territori o territoris pròxims. Parlant amb la dependenta o el dependent de la nostra fruiteria i triant conscientment, podem estalviar fins a 250 kgCO2 a l'any.
Trie productes amb menys embalatge i reduïsc l'ús de productes d'un sol ús
Els productes d'un sol ús signifiquen consumir energia i recursos amb molt poca vida útil. A més, poden provocar altres problemes mediambientals com la gestió de residus. Usar bosses de roba i comprar productes no embalats pot reduir fins a 39 kgCO2 a l'any.
Reduïsc el desaprofitament d'aliments
El desaprofitament alimentari suposa un gran impacte en el medi ambient i una enorme pèrdua dels recursos necessaris per a la seua producció: aigua, superfície agrícola i energia. Planejar bé els menjars i les compres, fer cuina d'aprofitament o fins i tot promoure compostadores comunitàries són maneres per reduir el nostre desaprofitament alimentari i reduir 285 kgCO2 a l'any.
Repare dos pantalons
Una manera de reduir el nostre consum és prioritzar la reparació abans que usar i tirar. Els locals de reparació de roba i calçat, així com les botigues de segona mà poden fer-te estalviar 30kgCO2 a l'any.
Separe i recicle els residus
Separar els residus per a facilitar el seu posterior reciclatge significa reduir el treball d'extracció, transport i elaboració de noves matèries primeres. Reciclant disminuïm la pressió sobre els recursos naturals, ajudem a protegir el clima i podem estalviar 170 kgCO2 a l'any.
Tinc una dieta basada únicament en vegetals
La producció d'aliments animals emet molta més quantitat de gasos d'efecte d'hivernacle que uns altres com a fruites, verdures, cereals o llegums. Tenint una dieta completament lliure de productes animals podem reduir fins a 950 kgCO2 a l'any.
Consum aigua de l'aixeta
Beure aigua de l'aixeta no sols evita utilitzar gran quantitat de plàstic, sinó que estalvia les emissions causades per produir i transportar aqueixes botelles. A València, l'aigua de l'aixeta és totalment saludable i compleix amb estrictes controls de sanitat. Utilitzar botelles reutilitzables i beure aigua de l'aixeta pot estalviar fins a 280 kgCO2 a l'any.
Puntuació del pla d'acció
0/100
0 KgCO2/any

Vols formar part de l'Aliança per la Missió Climàtica València 2030?

Omple el qüestionari següent i posa en marxa el teu pla d'acció.

Selecciona si vols unir-te com a persona o com a empresa:


Top