/ L'Ajuntament de València celebra l'esdeveniment “Poblats Marítims. Tu Decideixes com” per a donar a conéixer els avanços en Poblats Marítims amb la iniciativa “El marítim Innova”.

/ La jornada se celebra dimarts que ve 12 de setembre a les 9.30 hores en Las Naves (c/Joan Verdeguer 16). Inscripcions gratuïtes en www.lasnaves.com

 

L'Ajuntament de València ha coordinat el projecte europeu MAtchUP implantant accions innovadores durant 6 anys en Poblats Marítims sota la marca local “El Marítim Innova”.

A les tres oficines de l’energia fixes d’Aiora, Parc de l’Oest i Torrefiel se’n suma hui una quarta itinerant, que recorrerà tots els barris i pobles per assessorar el veïnat sobre el consum de llum i gas o les ajudes per pagar les factures, entre d’altres. L’estand mòbil funciona a demanda, de dilluns a divendres, de 9 a 21 hores. L’alcalde, Joan Ribó, ha estat este matí al carrer de l’Arquebisbe Olaechea, davant de l’església de Sant Marcel·lí, on el punt d’informació ha fet la primera parada, i ha convidat la ciutadania a fer ús d’este servici “per fer una València més habitable i sostenible”.

La nova oficina sobre rodes es mou a petició d’una associació veïnal, una comissió de falla, una ONG o qualsevol tipus d’agrupació. L’entitat interessada pot sol·licitar que la unitat, composta per un cotxe i una carpa i atesa per dos tècnics, es desplace fins un lloc concret. Només cal complir un formulari i traslladar-lo al personal de la Fundació València Clima i Energia. Els membres de l’associació de veïns de Sant Marcel·lí i els amics de la Universitat Popular del barri han estrenat el servici. L’alcalde, acompanyat del regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energética, Alejandro Ramon, i la regidora de Pobles de València, Lucía Beamud, els ha instat que descobrixen allò que els oferix.

Serà la primera ciutat europea que té un sandbox urbà per a provar productes d’innovació orientats a la Missió Climàtica d’Europa

Podran optar a realitzar les seues proves en aquest Sandbox tots aquells projectes que siguen econòmicament viables i se’ls eximirà de l’habitual taxa atés que hi ha un interés interés públic a generar millores per a la ciutat i els seus habitants 
 

La ciutat de València ha sigut convidada a formar part d’una acció climàtica sense precedents que impulsa la Unió Europea, a través del Programa de Ciutats Pilot de NetZeroCities. Es tracta del projecte Ciutats Pilot, que preveu experimentar amb noves formes de descarbonitzar les ciutats de manera ràpida, en el transcurs d’un programa que té dos anys de duració. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat la seua satisfacció per esta elecció de València com a ciutat membre de la iniciativa que, ha subratllat, reflectix l’aposta d’Europa per la nostra ciutat i el suport a les polítiques de sostenibilitat i de descarbonització que portem impulsant ja molts anys des del govern municipal”.

El centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València ha acollit aquest matí l’esdeveniment “Avanços en l’Aliança de la Missió Climàtica València 2030”, en el qual s’ha actualitzat l’estat de la missió i en el qual fins a 18 entitats s’han sumat com a entitats ambaixadores de la Missió, mostrant així el seu suport i compromís.

L’alcalde Joan Ribó, la consellera de Transició Ecològica, Isaura Navarro i el regidor de Transició Energètica, Alejandro Ramon, han inaugurat l’oficina gestionada per la Fundació València Clima i Energia que donarà servei d’assessorament sobre eficiència energètica i promocionarà les energies renovables entre els veïns de Torrefiel i Orriols.

L’alcalde de València, Joan Ribó, la consellera de Transició Energètica, Isaura Navarro i el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon han inaugurat hui una nova seu de l’Oficina de l’Energia municipal ubicada en les instal·lacions del Mercat Municipal de Torrefiel.

Joan Ribó ha presentat hui el document, que serà aprovat per la Junta de Govern i presentat als grups municipals. “És un full de ruta compartit per a tots els actors de la ciutat en un horitzó més enllà dels cicles electorals”, ha afirmat l'alcalde

L’empresa mixta d’energia que projecta l’Ajuntament de València a través de la Fundació València Clima i Energia ha despertat l’interés d’altres municipis com ara l’àrea d’emergència climàtica de l’Ajuntament de Barcelona, amb la qual han mantingut una reunió per a conéixer els detalls del projecte. En la reunió han participat representants de tots dos ajuntaments així com de l’Agència de l’Energia de Barcelona i de la Fundació València Clima i Energia.

Sis ciutats han avançat a l'etapa semifinal de la huitena edició de iCapital per a convertir-se en la Capital Europea de la Innovació de 2022 
 
El guanyador de la Capital Europea de la Innovació rebrà un premi d'1 milió d'euros, mentre que els dos finalistes d'aquesta categoria rebran 100.000 euros cadascun 
 
 

Vols formar part de l'Aliança per la Missió Climàtica València 2030?

Omple el qüestionari següent i posa en marxa el teu pla d'acció.

Selecciona si vols unir-te com a persona o com a empresa:


Top