Vols conéixer el nivell de compromís de la teua entitat per la Missió Climàtica?

Pots fer-ho de forma molt senzilla: selecciona davall quines accions duu a terme la teua entitaten el dia a dia per a fer de València una ciutat sostenible. Obtindràs la vostra puntuació actual.

Voleu contribuir encara més? Us ajudem! Trobareu altres canvis per a introduir en el vostre funcionament de manera fàcil. Són xicotets gestos per a vosaltres, però grans gestos per a València i per al planeta.

 NivelesValencia2

  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
Implemente un pla integral de residus en la meua entitat, prioritzant el consum responsable, la reducció de materials innecessaris i d'un sol ús, la reutilització de material i, finalment, la separació i reciclatge
Una opció és organitzar sessions de formació per a proposar alternatives de consum responsable i de bona gestió dels residus entre els i les empleades. També es pot fomentar l'organització de mercats de segona mà en la pròpia entitat, per a treballadors/es, clients i persones del barri. Es pot arribar a col·laboracions amb botigues de reparació d'electrodomèstics, roba, tecnologia... i implementar un sistema complet de separació de residus.
Implemente un pla per a combatre el desaprofitament d'aliments en la meua entitat
Malgastar aliments significa malgastar l'energia, aigua i recursos que es van necessitar per a produir-los i transportar-los fins nosaltres. Per a evitar-ho, una entitat pot fer diferents accions, com incorporar una compostadora per a reciclar les restes orgàniques i utilitzar-los al jardí, o organitzar una campanya de formació sobre cuina d'aprofitament.
Oferisc aliments amb menys carn en les meues oficines, equipaments, esdeveniments o actes
En organitzar esdeveniments o reunions, així com en la cantina, en la cafeteria o en les màquines de vending, podem oferir principalment aliments vegetals. D'una banda, reduirem l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle associats, però a més, funcionarà com a element de conscienciació de clients, visitants i treballadors/es.
Oferisc aliments locals i de temporada en les meues oficines, equipaments, esdeveniments o actes.
En organitzar esdeveniments o reunions, així com en la cantina, en la cafeteria o en les màquines de vending, podem oferir únicament aliments locals i de temporada. D'una banda, reduirem l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle associats a eixos aliments, però a més, funcionarà com a element de conscienciació de clients, visitants i treballadors/es.
Oferisc únicament menjars vegetarians i vegans en les meues oficines, equipaments, esdeveniments o actes
A més d'oferir únicament aliments vegetarians i vegans en esdeveniments, cafeteria, cantina, o reunions, podem organitzar cursos de formació en nutrició vegana o campanyes d'informació sobre les possibilitats i beneficis de la dieta vegana.
Promoc el consum d'aigua de l'aixeta en les meues oficines, equipaments, esdeveniments o actes
Per a promoure el consum d'aigua de l'aixeta i reduir l'ús d'aigua embotellada podem fer diferents accions, com organitzar xarrades sobre els beneficis de no consumir botelles d'aigua, instal·lar fonts d'aigua en les nostres instal·lacions o oferir gots, tasses, o botelles reutilitzables a emprats/as, visitants o clients.
Tinc en compte criteris de sostenibilitat i empremta de carboni en contractar serveis o comprar productes
L'acció climàtica no acaba en la nostra entitat, sinó que podem impulsar el canvi en altres empreses i entitats del nostre voltant. Si quan comprem i contractem serveis i productes tenim en compte criteris mediambientals, podrem fomentar que cada vegada més entitats se sumen al canvi.
Treballe amb proveïdors locals
Per què importar productes de l'altra punta del món si podem portar-los de més a prop? Comprant a empreses locals no sols reduïm les emissions d'efecte d'hivernacle sinó que reforcem l'ocupació local.
Puntuació del pla d'acció
0/100

Vols formar part de l'Aliança per la Missió Climàtica València 2030?

Omple el qüestionari següent i posa en marxa el teu pla d'acció.

Selecciona si vols unir-te com a persona o com a empresa:


Top